Jadalne maseczki

0
20
Maseczki domowej roboty
Maseczki domowej roboty

No, nie do końca jadalne, bo niektóre z nich pewnie nie byłyby dobre w smaku.

W każdym razie dziś przedstawiam Wam kilka sposobów na uzyskanie pięknej cery przy pomocy składników spożywczych. 😉

Wszystkie te maseczki wypróbowałam na własnej skórze (dosłownie i w przenośni), więc mogę je z czystym sumieniem polecić.

A oto one – maseczki jadalne. 😉

  • Maseczka z drożdży i wody – wykonujemy ze składników papkę, którą nakładamy na twarz do lekkiego (to ważne!) wyschnięcia. Następnie spłukujemy maseczkę letnią lub chłodną wodą. Świetna dla cery mieszanej, tłustej i trądzikowej. Wygładza i wyrównuje koloryt.
  • Maseczka ze świeżego ogórka – pokrojone plasterki kładziemy na twarz i po 20 minutach spłukujemy letnią wodą. Doskonała dla każdego rodzaju cery – rozjaśnia i wygładza.
  • Maseczka z płatków owsianych i wody – gotujemy klejącą się papkę i po przestudzeniu nakładamy na twarz. Nie doprowadzamy do nadmiernego wyschnięcia. Dobra dla każdego rodzaju cery.
  • Maseczka z oleju lnianego – delikatnie wsmarowujemy go w skórę i pozostawiamy na około pół godziny. Po tym czasie nadmiar oleju usuwamy miękkim ręcznikiem. Do stosowania na twarz, szyję i dekolt, zwłaszcza do cery suchej.
Maseczki na twarz, szyję i dekolt
Maseczki na twarz, szyję i dekolt

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here